Rootsis ja Hispaanias jõugukuritegudega seotud taanlane tabati Dubais

Copy
Dubai.
Dubai. Foto: Reuters / Scanpix

Taani kodanik, keda kahtlustatakse seotuses jõugukuritegudega Rootsi lõunaosas ning tapmiste ja plahvatustega Hispaanias, võeti kinni Dubais, teatas Rootsi ajaleht Expressen reedel.

Araabia Ühendemiraatide ametnikud kinnitasid Amir Faten Mekky kinnivõtmist. Ta tabati 4. juuni hommikul läbi viidud operatsioonis.

«Ettevalmistused on käimas tema üleandmiseks asjaomastele võimudele,» lisati AÜE avalduses, kuid ei täpsustatud, kas ta võidakse välja anda ja kui, siis millisele riigile.

Expresseni sõnul oli kahtlusalune «pikalt juurdunud Malmös», kus tema nimi käis läbi mitmest mõrvajuurdlusest viimase viie aasta jooksul.

Leht ei nimetanud tema nime, kuid ütles, et 23-aastane mees oli varem kinni võetud Malmös ning teda peeti üle 2017. aasta märtsis aset leidnud tapmises kahtlusaluseks. Tema üle ei mõistetud kunagi kohut ja kaks aastat hiljem ta vabastati. Mehele maksti umbes 210 000 Rootsi krooni valuraha.

Hispaania politsei kinnitas tagaotsitava Iraani päritolu Taani kodaniku kinnivõtmist Dubais.

Politsei teatel otsiti teda taga arvatava seotuse tõttu kahe tapmisega Hispaania lõunaosas 2018. aastal. Üks narkokaupmees lasti maha pärast lahkumist perekonnapeolt ja teine mees sai surmavalt haavata oma luksusvillas. Kahtlusaluse jõuk õhkis piirkonnas ka kaks lõhkeseadeldist.

Kuigi Hispaania politsei avalduses ei nimetatud Mekkyt, öeldi, et politsei usub, et kinnivõetud mees oli Rootsis baseeruva narkojõugu juht.

Pärast seda, kui osa jõuguliikmetest Hispaanias kinni võeti, põgenes mees esmalt Marokosse ja seejärel Araabia Ühendemiraatidesse.

Kahtlusalune leiti lõpuks Hispaania ja Rootsi politsei koostöö tulemusena, neid aitasid ka Interpol, Europol, Tai, Dubai ja Katar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles