WHO julgustab kaitsemaskide laiemale kandmisele viiruse piirkondades (1)

BNS
Copy
Kaitsemask.
Kaitsemask. Foto: unsplash.com

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ajakohastas reedel kaitsemaskide kandmise soovitusi COVID-19 pandeemia ajal, julgustades neid kasutama viiruse laia levikuga paikades rahvarohketes olukordades.

«Valitsused peaksid julgustama avalikkust kandma maske, kui on (viiruse) laialdane levik ja füüsiline distants on keeruline nagu ühistranspordis, kauplustes või teistes kinnistes või rahvarohketes paikades,» ütles WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus pressikonverentsil.

Ta märkis, et üle 60-aastased inimesed, samuti terviseprobleemidega inimesed peaksid kasutama meditsiinilist maski olukordades, kus ei saa järgida sotsiaalse distantsi reeglit.

«Maskid iseenesest ei kaitse teid COVID-19 eest,» rõhutas Tedros ja lisas, et endiselt on tähtis pesta käsi, hoida sotsiaalset distantsi ja rakendada teisi meetmeid.

Ta lisas, et uue koroonaviiruse laialdase leviku piirkondades peaksid kõik tervishoiutöötajad kandma meditsiinilist maski kõikjal tervishoiuasutustes, mitte ainult COVID-19 patsientide osakondades. Arstid, kes töötavad kardioloogia- ja teistes osakondades, peaksid jätkama meditsiiniliste maskide kandmist ka siis, kui neil ei ole teadaolevalt ühtegi koroonapatsienti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles