Euroopa Liit avab välispiirid ilmselt juulis

BNS
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Sander Ilvest

Euroopa Liit ei ava oma välispiire mujalt tulijatele enne juulit, kinnitasid ametnikud reedel pärast bloki siseministrite nõupidamist.

Euroopa Liidu 27 liikmesriiki sulgesid liidu välispiiri mitte-hädavajalikele reisidele Aasiast, Ameerikast ja mujalt maailmast osana koroonaviiruse leviku piiramise meetmetest.

Praegu kehtiv keeld ammendub 15. juunil, kuid Euroopa Liidu siseasjade volinik Ylva Johansson ütles, et ministrite «tugev eelistus» on seda pikendada. 

Piirangud kehtivad veel ka mõnede Euroopa Liidu liikmesriikide vahel, kuid neid on hakatud tasahaaval eemaldama ning komisjon loodab, et see protsess viiakse peagi lõpule. 

«See tähendab, et sisemised piirikontrollid on juuni lõpuks eemaldatud... me peaksime kaaluma Euroopa Liitu mittehädavajaliku reisimise piirangute järkjärgulist kõrvaldamist juuli alguseks,» ütles Johansson ajakirjanikele. 

Kuigi ministrid on otsustanud oma tegevust kooskõlastada, on piiripiirangute eemaldamine pigem liikmesriikide valitsuste, mitte Brüsseli pädevuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles