Saksa ametnikud peatasid Patriot-rakette vedava laeva Thor Liberty

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Thor Liberty
Kaubalaev Thor Liberty Foto: SCANPIX

Lõhkeaineid ja Patriot-rakette vedava kaubalaeva Thor Liberty teekond katkes taas, kuid nüüd põhjustasid selle Saksa ametnikud, kirjutab Kieler Nachrichteni võrguväljaanne.

Saksa politsei ei luba laeva Läänemerelt Põhjamerele viivasse Kieli kanalisse. 97 meetrit pikk laev sildus eile Jägersbergi laskemoonalao juurde Laboe lähistel.

KN-online’i andmetel peab laev kontrollimise pärast seisma seal mitu päeva.

Kaubalaeva pardal on 69 USAs valmistatud Patriot-raketti, mille Saksamaa müüs Lõuna-Koreale. Lisaks neile on laevas 150 tonni lõhkeainet.

Veepolitsei pressiesindaja sõnul kontrollitakse kõik 21 konteinerit üle. Konteinerites olevad tühjad kohad täidetakse nii, et lõhkeainekastid ei pääseks pika meresõidu ajal liikuma.

Saksamaalt Aasiasse teel oleva laeva pidasid detsembri alguses Kotkas kinni Soome politseinikud ja tolliametnikud ning seda lasti puuduliku dokumentatsiooni ning lõhkeaine ebakorrektse pakkimise tõttu.

Laev lubati pärast lasti kontrollimist ja ümberlaadimist merele alles 6. jaanuari varahommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles