USA protestijate sekka sõitnud Ku Klux Klani aktivistile esitati süüdistused (1)

Copy
Harry H. Rogers.
Harry H. Rogers. Foto: Henrico County Sheriff’s Offic/via REUTERS

End Ku Klux Klani liidriks tituleerivale mehele, kes sõitis USA Virginia osariigis autoga rahumeelsete meeleavaldajate sekka, esitati süüdistused ja teda uuritakse kahtlustatuna vihakuriteos, teatas maakonna prokurör.

Mehele esitati pärast rahva hulka sõitmist süüdistus mitmes kuriteopunktis, ütles prokurör Shannon Taylor eile Twitteris.

USA meedia teatel sai vahejuhtumis Richmondi lähistel vigastada üks meeleavaldaja, kellele kiirabi osutas kohapeal ravi, kuid kes edasisest arstiabist keeldus.

«Harry H. Rogersit, 36, süüdistatakse ründamises, peksmises, pahatahtlikus katses tekitada vigastusi ja vandaalitsemises. Uuritakse ka täiendavaid süüdistusi,» säutsus Taylor.

«Süüalune on omaenda sõnade ja põgusa sotsiaalmeedia vaatluse järgi Ku Klux Klani juhtiv tegelane ja Konföderatsiooni ideoloogia propagandist,» lisas prokurör.

«Me uurime kas vihakuriteo süüdistused on asjakohased.»

Meeleavaldus, mida Rogers ründas, oli osa hiljutisest protestilainest politseivägivalla ja rassismi vastu, mis on levinud üle Ühendriikide ja maailma.

Protesti vallandas mustanahalise ja relvastamata George Floydi tapmine kinnipidamisel valgenahalise politseiniku Derek Chauvini poolt, kes surus põlvega Floydi kaelale pea üheksa minuti vältel.

Chauvinile on esitatud mõrvasüüdistus ja ta on süüdimõistmisel silmitsi kuni 40-aastase vangistusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles