VIDEO ⟩ Aserbaidžaani politsei võis korraldada kättemaksuoperatsiooni

Copy
Aserbaidžaani politseinikud Bakuus 2012. aastal.
Aserbaidžaani politseinikud Bakuus 2012. aastal. Foto: TOFIK BABAYEV/AFP/Scanpix

Ühes Aserbaidžaani pealinna Bakuu naabruskonnas korraldati eile varahommikul suur politseioperatsioon, mille käigus peeti korraga kinni 11 inimest.

Kümnete politseinike osalusel toimunud reidi osas on aga avaldatud kahtlust, et tegu võis olla kättemaksuoperatsiooniga. Bakuu Yeni Yasamali naabruskonnas peeti ühes kortermajas eile varahommikul kinni 11 inimest. Siseministeerium andis välja avalduse, kus väitis, et kinnipeetavad olid päev varem politseinikke prügiga loopinud ajal, mil ametnikud pidasid parasjagu kinni koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud reegleid rikkunud inimest.

Kortermaja elanikud tulid eilse politseioperatsiooni ajal rõdudele, karjusid ja kritiseerisid politseid ning filmisid toimuvat mobiiltelefonidega. Üks kohalik elanik ütles RFE-RLile, et operatsioon algas hommikul kell 6.

Inimõiguslane Bahtijar Hatšijev ütles RFE-RLile, et eilne politseioperatsioon on märk aina süvenevast lõhest õiguskaitseorganite ja tavainimeste vahel. «Täna (eile – toim) nähtu paistis nagu kättemaksuoperatsioon. Politsei poolt astutud samm, et tavainimesi hirmutada ja neid murda. Riiklike asutuste poolt korraldatud tegevus peaks tegelikult jääma rangelt seaduste piiresse,» ütles Hatšijev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles