FOTOD ⟩ Houstonis jäeti hüvasti vahistamisel surnud George Floydiga (15)

BNS
Copy

Houstoni kirikus korraldati teisipäeval George Floydi matuseteenistus, sellega kulmineerus pikk hüvastijätt 46-aastase afroameeriklasega, kelle surm vahistamisel vallandas üle maailma protestid politsei vägivalla ja rassismi vastu.

Kuigi matuseteenistus oli privaatne, kogunesid sajad inimesed Fountain of Praise'i kiriku juurde austust avaldama. Floyd maetakse kodulinnas Houstonis oma ema kõrvale.

Floyd suri 25. mail, kui valgenahaline Minneapolise politseinik surus põlvega tema kaelale ligi üheksa minutit.

Demokraatide presidendikandidaat Joe Biden ütles teisipäeval video vahendusel matuselistele, et «nüüd on aeg rassiliseks õigluseks». Ta lisas, et viimastel nädalatel on miljonid inimesed tulnud sama sõnumiga tänavatele.

USA kongresmen Al Green ütles matuselistele, et maailm veel näeb, kui suur mõju Floydil oli. «George Floyd muutis maailma,» sõnas ta.

Matuseteenistusest võttis osa umbes 500 inimest, nende seas poliitikuid, inimõiguste aktiviste ja avaliku elu tegelasi nagu näitlejad Channing Tatum ja Jamie Foxx ning poksija Floyd Mayweather. Meedia teatel maksis Mayweather kõik Floydi matustega seotud kulud.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles