Washingtoni rahvuskaartlastel tuvastati pärast proteste koroonaviirus

BNS
Copy
Rahvuskaartlane
Rahvuskaartlane Foto: STEPHEN MATUREN/AFP

Mitme Washington D.C. rahvuskaartlase koroonaviiruse test osutus positiivseks pärast äsjast korravalvamist USA pealinnas puhkenud protestide ajal, teatas rahvuskaart teisipäeval.

D.C. rahvuskaardi pressiesindaja kolonelleitnant Brooke Davis ütles, et nad ei saa positiivsete testide arvu julgeolekukaalutlustel avaldada.

Positiivsed testid ilmnesid pärast teenistust meeleavalduste ajal, mis vallandusid Valge Maja ees ja mujal Ühendriikides pärast mustanahalise George Floydi surma kinnipidamisel Minneapolises. 

Rahvuskaardi mobiliseeris linnapea ja seejärel föderaalvalitsus 1. juunil, et aidata hoida korda pärast proteste, mis kasvasid üle märatsemiseks ja rüüstamiseks. 

Neid testiti COVID-19 suhtes nii enne kui pärast, lausus Davis. 

Kuigi paljud protestijad kandsid näomaske, ei teinud seda kaugeltki kõik. Maskita olid ka paljud politseinikud ja rahvuskaartlased. 

«Rahvuskaardi personal järgis suhtlusvahemaad ja kasutas isikukaitsevahendeid seal, kus see oli otstarbekas kogu ülesande täitmise vältel,» märkis Davis.

COVID-19 on nõudnud USA-s kokku pea 112 000 inimese elu. Maailma 7,2 miljonist nakkusjuhtumist langeb Ühendriikide arvele umbes kaks miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles