Trumpi poja lambajaht Mongoolias maksis riigile 77 000 dollarit (1)

Copy
Donald Trump noorem.
Donald Trump noorem. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/Scanpix

USA presidendi poja Donald Trumpi eelmise aasta jahireis Mongooliasse läks Ameerika maksumaksjatele maksma pea 77 000 dollarit (67 700 eurot), teatas järelevalveorgan Kodanikud Washingtoni Vastutustunde ja Eetika eest (CREW).

CREW esitas teabenõude, millest selgus, et USA salateenistusel kulus Trump noorema kaheksa päeva kestnud reisi turvamisele 76 859 dollarit (67 575 eurot). Märtsis väitis salateenistus CREW-le, et Trump noorema kaitsmisele kulus alla 17 000 dollari (15 000 euro), kuid toona ei arvestatud üht osa reisist.

Noorema Trumpi alluvuses töötav ametnik ütles CNNile, et presidendi poeg tasus ülejäänud reisikulud ise.

Presidendi vanim poeg reisis eelmise aasta augustis Kesk-Aasiasse. Mongoolias jahiti hiiglaslike sarvede poolest tuntud haruldasi ja ohustatud uluklambaid arhaale. CREW teatel sai Trump noorem loa arhaalide küttimiseks alles pärast lamba tapmist, samuti pole järelevalveorgani teatel selge see, kas tal oli siseministeeriumi luba looma korjuse USAsse toomiseks.

Trump noorem jagab alatasa sotsiaalmeedias pilte ja videoid jahireisidest, mille eest on ta saanud hulgaliselt kriitikat loomaõiguslastelt ja looduskaitsjatelt.

Trump noorem jagas pilte ka reisist Mongooliasse. Ta postitas Instagrami foto endast ja oma pojast mongolide traditsioonilise jurta juures. Samuti jagas ta jälgijatega pilti endast hobuse seljas ning sõiduki pealt tehtud fotot suurest lambakarjast.

Trumpi vanim poeg kohtus Washington Posti teatel Mongoolias ka sealse presidendi Khaltmaagin Battulgaga. Kohtumine leidis aset vähem kui kuu aega pärast Battulga külaskäiku Washingtoni.

Presidendi kolm vanemat last on sattunud surve alla isa ametiajal ette võetud isiklike reiside tõttu. Kriitikanooled tabavad neid just seetõttu, et reeglite järgi on presidendi lastel õigus salateenistuse kaitsele. Lastel on õigus kaitset paluda, kuid see pole kohustuslik. Iga taoline reis tähendab aga kulu Ameerika maksumaksjale, kuna salateenistuse kaitse eest tasub riik.

CREW andmeil on Trumpi perekond võtnud eelmise presidendi Barack Obama perega võrreldes ette 12 korda rohkem välisreise, kus neile on kaitset pakkunud salateenistus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles