Koroonaviirusesse nakatumiste arv USAs tõusis pärast piirangute leevendamist

Brita-Maria Alas
Copy
Rannakohvik Floridas.
Rannakohvik Floridas. Foto: Lynne Sladky/AP/Scanpix Baltics

Mai algul alustasid koroonaviirusest tingitud piirangute leevendamisega mitmed Ühendriikide osariigid. Juuni algusega on numbrid näidanud aga nakatumiste tõusu. John Hopkinsi ülikooli teadlane hoiatab, et kuigi numbrid pole märkimisväärsed, on uus laine siiski tulekul. 

USA osariik Florida andis 4. mail välikohvikutele ja kauplustele loa avamiseks juhul, kui külastajate mahtuvus on kuni 25 protsenti. Mõned päevad enne seda tühistati rangem liikumiskeeld. 

Florida teatas sel nädalal 8553 uuesti koroonaviirusesse nakatumise juhtumist, mis on nädalase perioodi jooksul rohkem kui kunagi varem, edastas Bloomberg

Sarnaselt Floridale alustas 4. mail leevendustega ka California osariik. Haiglaravi vajavate patsientide arv on tänaseks kõrgem kui maikuu keskpaigas ning esialgsete prognooside järgi on nende patsientide arv tõusmas. 

8. mail piiranguid leevendama hakanud Arizonas tuvastati 2. juunil 1187 koroonaviirusesse nakatunut - päeva jooksul rohkem tuvastatud nakatunuid kui kunagi varem. 

John Hopkinsi ülikooli teadlase Eric Toneri sõnul tuleb Ühendriikides arvestada uue viiruselainega: «See on veel väike ja kauge, aga see tuleb,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles