Video Joobes näitleja põhjustas Moskva südalinnas hukkunuga avarii (1)

Postimees
Copy
Mihhail Jefremov kohtust lahkumas.
Mihhail Jefremov kohtust lahkumas. Foto: Sergei Fadeitšev/TASS/Scanpix

Tuntud Vene näitleja Mihhail Jefremov, kes on viimastel aastatel oma etendustes Kremlit kritiseerinud, paigutati koduaresti ja teda ootab kuni 12 aasta pikkune vangistus alkoholijoobes sõidukit juhtides inimese tapmise eest.

Moskva prokuratuuri pressiesindaja Ljudmila Nafjodova sõnul on Jefremovil keelatud kodust lahkuda, samuti on tal keelatud kasutada telefoni, internetti, postiteenust ning suhelda meedia ja kaaskodanikega, välja arvatud lähisugulased, advokaadid ja uurijad, vahendab RFE/RL.

Moskva politsei sõnul oli Jefremov joobes, kui sõitis 8. juunil oma Jeep Grand Cherokeega suurel kiirusel vastassuunavööndisse ja rammis teist sõidukit.

Jefremov juhtumis kannatada ei saanud, kuid teise auto juht, 57-aastane Sergei Zahharov toimetati vigastustega haiglasse, kus suri mõni tund hiljem.

Pärast Zahharovi surnuks kuulutamist esitati Jefremovile süüdistus surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises ja joobes juhtimises. Näitlejale anti korraldus Moskvast mitte lahkuda.

9. juunil otsustas Moskva kohus, et Jefremov peab viibima 9. augustini koduarestis. Süüdimõistva otsuse korral ootab Jefremovit kuni 12 aasta pikkune vanglakaristus.

Vene riigiduuma esimees Vjatšeslav Volodin kutsus 9. juunil üles parlamendi korruptsioonivastast komisjoni juhtumit jälgima, et ennetada «uurimise võimalikku survestamist».

«Seadus on kõigi jaoks sama. Alkoholijoobes juhtimine on vastuvõetamatu. Kui see põhjustab surma, siis ükskõik, kes oli roolis, peab karistus olema sama – kuni 12 aastat vangistust,» sõnas Volodin.

Sergei Zahharovi lesk lausus 9. juunil televisoonis, et sooviks näha Jefremovit õnnetuse pärast vangi minemas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles