Slovakkia koolis tappis endine õpilane kooli asedirektori

Copy
Slovakkia politseinik valvamas koolirünnaku toimumispaigal Vrútky linnas.
Slovakkia politseinik valvamas koolirünnaku toimumispaigal Vrútky linnas. Foto: Reuters / Scanpix

Noaga relvastatud mees tungis täna Slovakkias kooli ja jõudis tappa ühe inimese, enne kui politsei ta maha lasi, teatasid kohalikud võimud.

Rünnak leidis aset Loode-Slovakkias Vrútky linna ühiskoolis, kus on nii alg- kui ka keskkooliklassid. Tapetuks oli kooli asedirektor.

Ründaja oli 22-aastane mees Martini linnast, kes oli politsei sõnul kooli endine õpilane.

Ründaja pussitas surnuks asedirektori ning vigastas raskelt ühte õpetajat ja kahte last. Politsei lasi kahtlusaluse maha koolist umbes 200 meetri kaugusel. Politsei teatel anti hiljem kahele täiskasvanule ja kahele õpilasele haiglas arstiabi.

Slovakkia politseiülema Milan Lučanský sõnul lõhkus ründaja sisenemiseks klaasist ukse ja kui personal üritas teda peatada, siis lasi ta käiku kaasa võetud noa. «Ta haavas surmavalt asedirektorit ja vigastas kojameest, sisenes hoonesse, kus ta vigastas tõsiselt ühte naisõpetajat ja kahte last, kes said mitu noahaava,» rääkis politseiülem.

Politseiülema sõnul üritas ründaja seejärel põgeneda ning kojamees jooksis talle järele. «Politsei ajas teda taga, ta üritas ennast kaitsta noaga, seega kasutasid politseinikud tulirelvi ja tapsid ta,» sõnas politseijuht. 

Ründaja võimalikke motiive politsei ei kommenteerinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles