Kuninganna Elizabeth II osales esmakordselt avalikus videokõnes

Copy
Kuninganna Elizabeth II osales Hooldajate Nädala raames esmakordselt avalikus videokõnes.
Kuninganna Elizabeth II osales Hooldajate Nädala raames esmakordselt avalikus videokõnes. Foto: Reuters / Scanpix

Kuninganna Elizabeth II võttis esmakordselt osa avalikust videokõnest, et rääkida nelja briti hooldustöötajaga väljakutsetest, millega nad koroonaviiruse pandeemia ajal oma lähedaste inimeste eest hoolitsedes kokku puutusid.

Hooldajate Nädala raames toimunud üritusel näitas 94-aastane kuninganna taas oma vilumust uue tehnoloogiaga toimetulekul.

«Huvitav oli teie lugusid kuulata ja mulle jätab sügava mulje, mida te olete saavutanud,» ütles ta kohtumise osas, mille kuningliku perekonna sotsiaalmeediakonto neljapäeval postitas. Ta lisas: «Mul on väga hea meel, et sain täna teiega liituda».

Kuninganna Elizabeth oli viimane, kes videokõnega liitus ja esimene, kes sellest lahkus. Sedasi järgis ta Buckinghami palee kuninglikku protokolli.

Kuninganna on end Windsori lossis hoidnud viimase kolme kuu jooksul eraldatuses koos oma 99-aastase abikaasa prints Philipiga.

4. juunil toimunud videokõne kestis 20 minutit ja kuninganna pidas seda lossi «tammetoast» (Oak Room).

Kõne jooksul sai ta ülevaate hooldajate pandeemia-aegsest isolatsioonisolekust ja sellega seotud raskustest. 

Kõnes osalenud 24-aastane Alexandra Atkins Wales'i linnast Swansea'st oli liigutatud kuninganna tarmukusest selline samm esimest korda elus ette võtta. 

Kogu Ühendkuningriigis on umbes seitse miljonit inimest, kes hoolitsevad tasuta oma haige või nõrga pereliikme või sõbra eest. Enamikul neist puuduvad tegelikud kogemused, nad lihtsalt teevad seda kas abikaasadena, poegade või tütardena või ka naabritena, kes on valmis aitama.

Kuninganna ühendati ka kõnega, kus osalesid ta tütar printsess Anne – hooldajate ühingu president selle loomisest 2011. aastal – ning sama ühingu tegevjuht Gareth Howells.

Teised kuningliku perekonna liikmed, sealhulgas troonipärija prints Charles ja tema poeg prints William on osalenud paljudel videokonverentsidel, et aidata kaasa neile oluliste küsimuste puhul.

William avaldas nädalavahetusel videokõnes, et ta lõi sulgemismeetmete ajal anonüümselt kaasa kriisi abitelefonis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles