Kreeka avaneb esmaspäeval välisturistidele, kuid mitte ÜK-le

Copy
Reisijad Ateena rongijaamas, 12.06.
Reisijad Ateena rongijaamas, 12.06. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix Baltics

Kreeka ei võta turismireiside taaskäivitumisel esmaspäeval vastu veel külastajaid Suurbritanniast, teatas reedel Kreeka valitsus. 

Kõik reisijad Itaaliast, Hispaaniast ja Hollandist peavad ennast saabumisel testida laskma, teatasid turismi- ja tervishoiuministrid ajal, mil Kreeka võtab välisriikide turiste vastu esimest korda pärast reisikeelu kehtestamist märtsis uue koroonaviiruse pandeemia tõttu. 

Keeld reisijatele Suurbritanniast jääb jõusse järgnevaks kaheks nädalaks, ütles turismiminister Harry Theoharis telepöördumises. 

«Meie eesmärgiks on see, et Kreeka on jätkuvalt turvaline riik, mis ootab pikisilmi turismihooaega,» ütles tervishoiuminister Vassilis Kikilias. 

Kreeka on kuulutanud välja «üleminekuetapi» 15. juunist kuni 30. juunini, mille raames võtavad välisriikide turiste vastu Ateena ja Thessaloniki lennujaamad. Ülejäänud Kreeka lennujaamad avanevad 1. juulil. 

Kuni 30. juunini võivad turistid Itaaliast, Hispaaniast ja Hollandist lennata vaid Ateenasse. Lende ÜK-st lubatakse alates 1. juulist. 

Kõik reisijad, kelle koroonaviiruse test on positiivne, peavad minema karantiini 14 päevaks mõnes hotellis. Selle eest tasub Kreeka valitsus. 

Kreeka on esitlenud ennast kui turvalist sihtkohta vähem kui 190 kinnitust saanud koroonasurmaga 11 miljoni elaniku seas. 

Turism on Kreeka majanduse hädavajalik lüli, moodustades sisemajanduse kogutoodangust (SKT) umbes 20 protsenti. 

Hooajalised hotellid avatakse Kreekas 15. juunil, kaks nädalat hiljem, kui aastaringselt lahti olevad hotellid hakkasid külalisi võõrustama. Hotellipersonali kontrollitakse koroonaviiruse suhtes regulaarselt, samuti külalisi. Karantiiniks on eraldatud toad, kui keegi peaks andma positiivse proovi. Igale hotellile on ka määratud oma arst. 

Aastal 2019 külastas Kreekat rekordilised 34 miljonit inimest. Turismifirmade sõnul on realistlik arv tänavu sellest umbes kolmandik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles