Prantsusmaal suri koroonaviirusest hoolimata samapalju inimesi (1)

Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Pedro PARDO/AFP/Scanpix Baltics

Prantsusmaal suri koroonaviirusest hoolimata samapalju inimesi, kui kahel eelnenud aastal, teatas reedel riiklik statistikaamet.

Prantsusmaal suri 1. maist 1. juunini veidi üle 49 000 inimese, mis oli kolm protsenti vähem aastatagusest samast ajaperioodist ja pea võrdne statistikaga 2018. aastast.

Statistikakeskuse andmetel oli surmade arv võrreldes eelmiste aastatega kõrgem vaid pealinnas Pariisis. 

Koroonaviirusega seotud surmajuhtumid on riigis märkimisväärselt vähenenud, kuid valitsus hoiatas, et viirus levib endiselt ja kutsus inimesi üles endiselt järgima vahemaa hoidmise reegleid.

Prantsusmaal oli reedeks kinnitust leidnud rohkem kui 29 300 koroonaviirusega seotud surmajuhtumit, millest umbes 10 000 hooldekodudes.

Prantsusmaal kaob koroonaviiruse epideemia piirangute mõjul lähikuudel tõenäoliselt 800 000 töökohta, hoiatas kolmapäeval rahandusminister.

«Meie hinnangul kaob lähikuudel 800 000 töökohta ehk 2,8 protsenti kogutööhõivest,»ütles Bruno Le Maire parlamendi rahanduskomisjonile. 

«Šokk on märkimisväärne ja nõuab suuri riiklikke poliitikameetmeid toetamaks kõiki neid, keda see mõjutab,» ütles Le Maire.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles