ÜRO lubas abistada Liibüas avastatud massihaudade uurimisel

Copy
Gargarishis leitud ühishaud.
Gargarishis leitud ühishaud. Foto: Abdel Magid Al Fergany/AP

ÜRO teatas reedel, et on valmis Liibüa rahvusvaheliselt tunnustatud valitsust abistama riigis avastatud massihaudade uurimisel.

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika regioonijuht Philippe Nassif kinnitas ühtlasi, et ühendus on alustanud võimalike massimõrvade uurimisega.

«Me tahame võimalust kohale minna või seda, et ÜRO saaks sinna kohale minna ja koguda tõendeid võimalike sõjakuritegude ja metsikuste kohta,» ütles Nassif.

ÜRO missioon Liibüas väljendas neljapäeva õudust seoses riigis avastatud kaheksa uue ühishauaga. Kokku 11 ühishauda on avastatud piirkonnast, kust kindral Khalifa Haftari väed sel kuul tagasi tõmbusid.

«UNSMIL võtab õudusega teadmiseks vähemalt kaheksa massihaua avastamise viimastel päevadel, neist suurem osa Tarhunas,» edastati ÜRO missiooni teadaandes suhtlusvõrgustikus Twitter.

UNSMIL tervitas ühtlasi rahvusvaheliselt tunnustatud ühtsusvalitsuse justiitsministeeriumi otsust moodustada haudade uurimiseks ja ohvrite tuvastamiseks komitee.

Peale haudade leiti 160 laipa Tarhuna surnukuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles