Pariis käskis poed rassismivastase rongkäigu ajaks sulgeda (3)

Copy
Plakatiga meeleavaldaja politseivägivalla ja rassismi vastasel meeleavaldusel Pariisis, Place de la République väljakul.
Plakatiga meeleavaldaja politseivägivalla ja rassismi vastasel meeleavaldusel Pariisis, Place de la République väljakul. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse politsei käskis täna sulgeda Pariisis äsja taasavatud restoranid ja poed, mis jäävad rassismi ja politseivägivalla vastase rongkäiku marsruudile.

Rongkäik Place de la République'lt linna peamise ooperimajani peaks kujunema suurimaks mitmest meeleavaldusest Prantsusmaal, mida peetakse USA «Mustad elud loevad» liikumise eeskujul.

Pariisi politsiülem käskis kauplustel ja linnaametnikel teha rongkäigu marsruudile jäävad tänavad tühjaks kõigest, mida protestijad võivad põlema panna või politsei vastu kasutada.

Enam kui kümnest inimesest koosnevad kogunemised on Prantsusmaal viirusemeetmete tõttu endiselt keelatud.

Rongkäigu korraldasid 2016. aastal vahi all surnud mustanahalise prantslase Adama Traore toetajad. Tema surmaasjaolud on hoolimata neli aastat kestnud juurdlusest ebaselged.

Prantsusmaal on pärast George Floydi tapmist Ühendriikides peetud mitmeid meeleavaldusi, mis on olnud ülekaalukalt rahumeelsed, ehkki on ka üksikuid teateid kokkupõrgetest politsei ja protestijate vahel.

Proteste on täna oodata ka Marseille's, Lyonis ja teistes linnades.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles