Hongkongi politseinik sai «ma ei saa hingata» karjumise eest noomida

Copy
Foto meeleavalduselt.
Foto meeleavalduselt. Foto: LINDSEY WASSON/REUTERS/Scanpix Baltics

Hongkongi politsei teatas laupäeval, et noomis korrakaitsjat, kes hõikas demokraatiameelsel meeleavaldusel ajakirjanikke laiali ajades «ma ei saa hingata» ja «mustad elud loevad».

Politseinik oli osa märulipolitsei üksusest, mis vastas reedel Yau Ma Tei rajoonis toimunud meeleavaldustele.

Veebi postitatud videodel, mis kohe kulutulena levima hakkasid, on kuulda teda hõikamas «ma ei saa hingata» ajakirjanike pihta, keda ta samal ajal sündmuskohalt minema ajas.

Samuti ütles ta: «Mustad elud loevad, siin pole Ameerika.»

Fraas «ma ei saa hingata» on saanud loosungiks rassismivastastele meeleavaldajatele Ühendriikides ja mujal maailmas, kuivõrd need jäid viimasteks sõnadeks mustanahalisele George Floydile, kelle tappis valge politseinik.

Floyd suri pärast seda, kui politseinik põlvega pea üheksa minuti vältel tema kaelale vajutas.

Hongkongi politsei teatel sai loosungit kasutanud politseinik noomida.

«Politseinik sai noomida ja teda manitseti end alati professionaalselt esitlema ja tundlikum olema,» teatas korrakaitseamet.

Samal õhtul karjus sama politseinik AFP ajakirjanikele «Mustad elud loevad». Kui temalt küsiti, mida ta selle all silmas peab, vastas ta: «See tähendab, et me oleme parimad maailmas.»

Hiina ja Hongkong on viimastel nädalatel osutanud USA politsei vägivallatsemisele meeleavaldajate suunal, et õigustada enda tegevust demokraatiameelse protesti ohjeldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles