Covid-19 seljatanud ameeriklane sai 1,1 miljoni dollarise haiglaarve (2)

Copy
USA valitsuse Medicare käsiraamat.
USA valitsuse Medicare käsiraamat. Foto: AP/Scanpix

Uue koroonaviiruse tõttu pea elu jätnud 70-aastane ameeriklane sai 1,1 miljoni dollari suuruse haiglaarve, kirjutas laupäeval Seattle Times.

Michael Flor toimetati linna haiglasse 4. märtsil ning veetis seal 62 päeva – olles mingi hetk surmale nii lähedal, et õed aitasid tal hoida telefoni, et naine ja lapsed saaksid mehega hüvasti jätta.

Kuid Flor paranes ja lubati personali rõõmuhõisete saatel haiglast välja, kus teda ootas 181-leheküljeline arve kokku 1 122 501 dollarile, lausus mees ajalehele. 

See hõlmas 9736 dollarit päeva kohta intensiivravis, ligi 409 000 üleviimise eest steriilsesse ruumi 42 päevaks, 82 000 hingamisaparaadi kasutamise eest 29 päeval ning ligi 100 000 dollarit kahe päeva eest, kui tema prognoos oli eluohtlik. 

Flori haiguskulud tasub siiski Medicare, valitsuse kindlustusprogramm eakatele, ning ta ei pea oma rahakotti välja võtma, märkis Times. 

Kuid riigis, kus tervishoid on üks maailma kallimaid ja selle sotsialiseerimine endiselt äärmiselt vastuoluline teema, ütles ta tundvat end süüdi, teades, et maksumaksjad kannavad suure osa kuludest. 

«Minu elu päästmiseks kulus miljon taala ning muidugi ütleksin ma, et see on hästi kulutatud raha .... Kuid ma tean ka, et võin olla ainus, kes nõnda ütleb,» vahendas Times tema sõnu. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles