Venemaal tuvastati üle 8800 uue koroonanakkuse

Copy
Kaitsemaskides politseinikud Moskvas.
Kaitsemaskides politseinikud Moskvas. Foto: TASS / Scanpix

Venemaal on viimase 24 tunni jooksul tuvastatud 8800 uut koroonaviiruse nakkust ja 119 Covid-19 surma, teatas operatiivstaap pühapäeval. 

«Uute kinnitust saanud Covid-19 koroonaviiruse nakkushaiguse juhtumite arv Venemaal oli viimase 24 tunni jooksul 8835. Uusi juhtumeid tuvastati 84 regioonis, sealjuures 3198 kestvat juhtumit ilma kliiniliste sümptomiteta,» seisis avalduses. 

Kokku on Venemaal tuvastatud 528 964 Covid-19 juhtumit ja 6948 viirusega seotud surma. 119 surma tuvastati viimase 24 tunni jooksul. Haigusest on terveks saanud ametlikel andmetel 280 050 inimest, sealjuures 5409 viimase 24 tunni jooksul. 

Venemaa pealinnas Moskvas teatati pühapäeval 1477 Covid-19 juhtumist, 50 surmast ja 2133 tervenemisest. 

Vene president Vladimir Putin ütles usutluses saatele «Moskva. Kreml. Putin», et USA-l läheb koroonakriisist väljumine keeruliselt, sest seal domineerivad grupi- ja parteihuvid, aga Venemaal säärast huvide konflikti tema väitel pole ja seetõttu on olukord lihtsam.

«Me räägime sellest, et me teeme teatud kulude, probleemide, kaotustega, kuid siiski küllalt nii-öelda rütmiliselt tööd ja väljume sellest koroonakriisist kindlalt, minimaalsete kaotustega. Annaks jumal, et nii oleks ka edaspidi,» ütles Putin.

«Aga Ühendriikides asjad nii ei käi,» lausus president usutluses saatele «Moskva. Kreml. Putin», mille katke postitas Instagrami selle autor Pavel Zarubin. 

Presidendi meelest on see seotud juhtimissüsteemiga. Tema sõnul töötab Venemaa laiendatud valitsus – ministrid ja regioonide juhid – ühtse meeskonnana.

«Ma kahtlen, et meil kuskil kas valitsuses või piirkondades ütleks: me ei hakka seal tegema seda, mida valitsus või president ütleb,» kiitis Putin Venemaa asjakorraldust. 

USA-s aga, väitis Putin, on kõik hoopis teisiti. «Vaat, räägib president: vaja on teha nii või siis teisiti, aga kohtadel räägivad kubernerid: mine sa ka tead kuhu,» selgitas Vene president.

«Ja mulle näib, et probleem on selles, et parteide grupihuvid seatakse antud juhul kõrgemale kogu ühiskonna ja rahva huvidest,» arvas Putin.

«Demokraatia – see on rahva võim,» ütles president.

«Kui rahvas valib kõrgemad võimuorganid, siis on neil kõrgematel võimuorganitel rahva usaldus ning neil on õigus korraldada töö viisil, mis tagaks riigi elanikkonna rõhuva enamuse huvid,» võttis Putin oma jutu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles