New Hampshire'i eelvalimistel saatis konservatiivseid vabariiklasi ebaedu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rick Santorum.
Rick Santorum. Foto: SCANPIX

USAs New Hampshire'i osariigis toimunud vabariiklaste eelvalimistel oli taas võidukas Mitt Romney, kuid valimised ei möödunud üllatusteta - konservatiivsemaid kandidaate saatis seal selge ebaedu.

Mitt Romney on küll vabariiklaste seas nähtavalt liidriks tõusnud, kuid analüütikute sõnul on veel vara teda partei lõplikuks kandidaadiks kuulutada, enne tuleb ära oodata, mida arvatakse ta kandidatuurist lõunaosariikides, kus toimuvad järgmised eelvalimised Lõuna-Carolinas ja Floridas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

New Hampshire'is jäi teiseks libertaanlike vaadetega Texase kongresmen Ron Paul, kes lubab presidendiks saades oluliselt vähendada keskvalitsuse rolli ameeriklaste elus.

Üllatajaks oli kolmandaks tulnud Jon Huntsman, endine Utah' osariigi kuberner ja USA suursaadik Hiinas, kes otsustas Iowas läinud nädalal toimunud valimistelt kõrvale jääda ja keskenduda kampaaniale New Hampshire'is, sest seal toimuvad eelvalimised on ehk sümboolsema ja tugevama kaaluga, nii nagu Romney'gi on Huntsman mormoon ja tsentrist.

Konservatiivsemate vaadetega kandidaadid, Iowa eelvalimiste suurüllataja, endine Pennsylvania senaator Rick Santorum ja endine esindajatekoja spiiker Newt Gingrich tulid üsna tasavägiselt neljandaks-viiendaks, Texase kuberner Rick Perry lõpetas kuuendana ja toetus talle oli üsna kesine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles