VIDEO Fännid korraldasid Trumpi sünnipäeva tähistamiseks paadiralli

Copy

Sajad president Donald Trumpi fännid hüppasid eile Florida osariigis oma meresõidukite pardale, et tähistada presidendi 74. sünnipäeva. 

Alustel lehvisid Ameerika Ühendriikide lipud, samuti võis näha tähekombinatsiooni MAGA, millega viidatakse Trumpi sagedasele sõnavõtule «Make America Great Again» ehk «Teeme Ameerika taas suureks».

«Nad jätavad temast mulje kui rassistist, aga ta ei ole seda ja ma olen siin tema tähistamiseks,» ütles AFP-le Rachel Cramer, fänn, kes vihtus tantsu Fort Lauderdale'i linnast peagi teele asunud jahi pardal, näo ees Trumpi pildiga mask. «Palju õnne, härra president.»

Põhjapool Jacksonville'is osales Trumpi auks korraldatud paadirallil umbes tuhat alust. 

Trumpi toetajad ja isegi Trumpi enda kampaaniameeskond on sarnaseid paadirallisid organiseerinud selleks, et fännid saaksid presidendile oma toetust avaldada ilma, et rikutaks pandeemia tõttu kehtestatud sotsiaalse vahemaa hoidmise reeglit.

«Näha kõiki neid laevu ja seda meeleolu ja lippe ja patriotismi, ma ei tea, see põhjustas mulle kananaha,» ütles eilse ürituse korraldaja Sherri Gerland ajalehele Tampa Bay Times. 

60-aastase Gerlandi sõnul osales Tampa lahes toimunud toetusüritusel 200 kuni 300 paadiomanikku. 

Paadirallil osalenud 59-aastane Jeff Flood ütles Tampa Bay Timesile, et oli huvitav näha nii palju inimesi kogunemas ja presidendi eest seismas.

«Trump, ta on oma sõna pidanud,» ütles Flood. «See tähendab mulle palju. Minusuguste vanakooli meeste jaoks tähendab see kõike.»

Paadiralli leidis aset hetkel, mil kõikjal Ameerika Ühendriikides protestitakse rassismi ja politseivägivalla vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles