Ameeriklane Michael Santos kahtlustas, et on nakatunud koroonaviirusesse. Ta läks haiglasse, kus talle tehti koroonatesti asemel gripitest ja kopsuröntgen. Haiglast väljus ta taskus 1689 dollari suurune raviarve. 

Mees sai arve hoolimata uuest seadusest, mis peaks kaitsma ameeriklasi koroonaviirusega seotud suurte raviarvete eest. Santose kindlustusfirma soostus arve tasuma alles pärast seda, kui Business Insider selle kohta aru päris.

Santose juhtum on üks sadadadest samataolistest. Seejuures ei paista mehe esmapilgul kopsakas arve enam sugugi nii suur, kui võrrelda seda arvega, mille sai Janet Mendez. 

Kolm nädalat haiglas veetnud ja sealt napilt eluga pääsenud 33-aastane naine hakkas arveid saama juba hetkel, mil vaevaliselt ema hoole all taastus. Tütrele lisapingeid mitte soovinud ema varjas arveid, ent ühel hetkel hakkas haigla Mendezile helistama ja tasumise kohta aru pärima. 

Mõni aeg hiljem sai Mendez arve, millel seisis summa 31 165 dollarit. Haigusest endiselt räsitud naine ei suutnud sel hetkel veel tööl käia, isegi kõndida oli keeruline. Ta otsustas arve peale mitte mõelda ja keskenduda tervenemisele, kirjutas New York Times.

Ent peagi saabus järgmine arve, mida oli võimatu eirata. Sellega nõudis haigla temalt kolmenädalase ravi eest 401 885 dollarit. Naise õnneks oli haigla leidnud võimaluse seda summat haigla abipaketi kaudu 326 851 dollari võrra vähendada, ent siiski jäi naise pea kohale rippuma 75 000 dollari suurune võlg.

«Püha jumal, kuidas ma selle raha ära maksan,» meenutab Mendez mõtet, mis tema peast sel hetkel läbi käis. «Ma ei suuda seda kõike tasuda.»

Tänaseks on naine lootusrikas, et arve tasub kindlustusfirma. Ent selle tulemuseni jõuti alles pärast seda, kui haigla kindlustusfirmale mitmeid kordi vihaselt helistanud oli. Haigla pressiesindaja ütles New York Timesile, et naisele saadeti raviarved ekslikult ja need oleksid pidanud kohe alguses minema kas kindlustusfirmale või otse valitsusele. 

Kommentaarid (11)
Copy