India: Hiina piiril hukkus tulevahetuses kolm India sõdurit

Copy
India sõjaväelased. Pilt on illustratiivne.
India sõjaväelased. Pilt on illustratiivne. Foto: Sajad Hameed/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hiina-India piiril hukkus tulevahetuses kolm India sõdurit, teatas India sõjavägi teisipäeval, pärast nädalaid kasvanud pingeid ja tuhandete lisavägede kogunemist kummalegi poole piiri.

«Eile õhtul leidis aset vägivaldne vastasseis koos ohvritega. India poolel kaotasid elu ohvitser ja kaks sõdurit,» teatas sõjavägi.

Löömingud ja vastasseisud leiavad kahe tuumariigi vahelisel 3500 kilomeetri pikkusel piiril aset regulaarselt, ent aastakümnete jooksul pole seal keegi hukkunud.

India sõjaväe teatel on eilse vastasseisu järel hukkunuid mõlemal poolel. Peking hukkunutest või vigastatutest teada pole andnud.

Piirkonnas viibiv India sõjaväe ohvitser ütles AFP-le, et piiril ei leidnud aset tulevahetus.

«Polnud tulistamist. Tulirelvi ei kasutatud. Tegemist oli vägivaldse kaklusega,» sõnas anonüümseks jäänud sõjaväelane.

Peking kinnitas vahejuhtumi toimumist ning süüdistas India sõjaväelasi piiri ületamises ja Hiina sõjaväelaste ründamises.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Zhao Lijian ütles, et India sõjaväelased ületasid piiri kahel korral, provotseerides Hiina sõjaväelasi rünnates tõsise füüsilise kokkupõrke.

India sõjaväe teatel leidis viimane kokkupõrge aset Ladakhi piirkonnas. Alates maist on kahe tuumariigi sõjaväelased põrkunud mitmel korral. 9. mail said kivide loopimises ja kähmluses viga nii India kui Hiina sõdurid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles