Putinilt auraha saanud pidid 12 päeva karantiinis veetma (2)

Copy
Venemaa päeval president Vladimir Putinilt auraha saanud pidid enne 12 päeva karantiinis veetma.
Venemaa päeval president Vladimir Putinilt auraha saanud pidid enne 12 päeva karantiinis veetma. Foto: Mikhail Klimentyev/TASS/Scanpix

Venemaa päeva puhul andis president Vladimir Putin teenekatele inimestele üle aurahad. Putini juurde pääses aga vaid pärast negatiivset koroonatesti ja mõnel juhul ka 12 päeva kestnud karantiini.

Ajalehega Kommersant rääkinud presidendi administratsiooni allikas ütles, et Putinit pääsesid tervitama ja temalt auraha vastu võtma vaid need, kelle koroonaviiruse test oli negatiivne. Mõnel juhul hoiti inimesi 12 päeva enne tseremooniat karantiinis.

Aurahad anti üle eelmisel reedel, mil tähistati Venemaa päeva. 12. juunil tähistatav päev on seotud 1990. aastal vastu võetud deklaratsiooniga Venemaa riiklikust suveräänsusest.

President andis medaleid ja töökangelaste audiplomeid üle värskes õhus ning presidendi sõnul hästi desinfitseeritud tingimustes. Tegemist oli esimese korraga pandeemia järel, mil Putin korraga nii paljude inimestega kohtus, neil kätt surus ja neid isegi kallistas. Kommersandi teatel kallistas ta viimati kedagi avalikult märtsi alguses.

Venemaa president Vladimir Putin andis reedel pandeemiast hoolimata üle aurahasid.
Venemaa president Vladimir Putin andis reedel pandeemiast hoolimata üle aurahasid. Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/Scanpix

Paljud üritusele saabunutest kandsid näomaske, mõned ka kaitsekindaid. Leidus neidki, kes presidendi käe surumise asemel pakkusid talle kokkulöömiseks küünarnukki. 

Venemaa on koroonaviirusesse nakatunute koguarvu poolest 544 725 nakatunuga maailmas kolmandal kohal. Riigis on registreeritud 7274 koroonaviirusesse nakatunud inimese surm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles