Prantsuse tervishoiutöötajate meeleavalduse kaaperdasid radikaalid

Copy
Tervishoiutöötajate meeleavalduse Pariisis kaaperdasid radikaalid
Tervishoiutöötajate meeleavalduse Pariisis kaaperdasid radikaalid Foto: SIPA/Scanpix

Prantsuse politseinikud võtsid eile abiks pisargaasi, kui Pariisis tervishoiusüsteemi suuremat rahastust nõudnud meedikute meeleavalduse ajal neid erinevate esemetega loopima hakati.

Arstid, õed ja halduspersonal marssis vahejuhtumiteta pealinnas ja teistes Prantsuse linnades, nõudes, et valitsus järgiks lubadust vaadata koroonaviiruse kriisi kontekstis üle riigi haiglasüsteem. 

Ent kui meeleavaldajad saabusid sõjainvaliidide hoonekompleksi Les Invalides ette Pariisi kesklinnas, süütasid musta riietatud protestijad sõiduki ja asusid korrakaitsjate pihta erinevaid esemeid loopima, skandeerides: «igaüks vihkab politseid».

Ühtlasi tõukasid nad kummuli mitmeid sõidukeid. 

Politsei võttis seejärel kasutusele pisargaasi ning olukord tänavail muutus pingeliseks ja kaootiliseks.

Politsei hinnangul oli rahvast Les Invalides'i ette kogunenud umbes 18 000. Allikas korrakaitsest tõdes, et rahva sekka oli imbunud 250-300 radikaalset valitsusvastast  meeleavaldajat.

«Vägivaldsed rühmad tahavad eskaleerida pingeid rahumeelsel tervishoiutöötajate meeleavaldusel,» kirjutas Twitteris politsei peakorter Pariisis. 

Kinni peeti 32 inimest. 

«Nad kaaperdasid selle protesti jõuga,» ütles Prantsuse kiirabiarstide assotsiatsiooni AMUF juht Patrick Pelloux, lisades, et see oli tülgastav. 

Üks õde oli pisarais. «Te rikkusite meie protesti,» lausus ta vägivallatsejate poole pöördudes. 

Tervishoiutöötajad on ammu nurisenud madalate palkade ja personalinappuse üle Prantsuse haiglates, mis on viinud viimasel aastal terve rea streikideni.

Meeleavaldajate ja politseinike kokkupõrked leidsid aset ka riigi põhjaosas Lille'is ja lõunaosas Nantes'is ja Toulouse'is. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles