Brasiilia teatas rekordilisest ööpäevasest koroonanakkuste arvust

Copy
Brasiillased Rio de Janeiros testimas.
Brasiillased Rio de Janeiros testimas. Foto: Zumapress/Scanpix

Brasiilia teatas eile oma suurimast ööpäevasest koroonanakkuste arvust alates pandeemia algusest; 24 tunniga tuvastati tervishoiuministeeriumi andmeil pea 35 000 uut juhtumit.

Riigis, mis on nakkus- ja surmajuhtumite arvult maailmas USA järel teisel kohal, registreeriti ööpäevaga 34 918 uut nakatunut ja 1282 COVID-19-st tingitud surmajuhtu.

Kokku on Brasiilias nüüd kinnitust leidnud üle 923 000 nakkusjuhtumi ja surnud on 45 241 inimest. 

Ekspertide hinnangul on tegelikud näitajad selles 212 miljoni elanikuga riigis alatestimise tõttu märksa kõrgemad. 

Uus sünge rekord tuli ajal, mil Maailma Terviseorganisatsiooni kõrgeim ametnik Ameerikate osas väljendas muret Brasiilia olukorra pärast. 

«Brasiilia arvel on 23 protsenti kõigust juhtumitest ja 21 protsenti surmadest meie piirkonnas. Ja me ei näe veel nakatumiskõvera langust,» lausus Pan-Ameerika Terviseorganisatsioon direktor Carissa Etienne.

Brasiiliia on olnud hädas viirusevastase strateegia koostamisega.

President Jair Bolsonaro, kes võrdles viirust kerge gripiga, on tülitsenud osariikide ja kohalike võimudega nende rakendatud koduspüsimise meetmete pärast.

Brasiilia parempoolne liider on seisukohal, et seesuguste meetmete majanduslik risk on viirusest endast ohtlikum, ning soovitab selle asemel hoopis kasutada tõve ravimiseks klorokviini ja hüdroksüklorokviini, mille toime COVID-19 vastu on tõendamata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles