HS: valitsevad sotsiaaldemokraadid on endiselt Soomes populaarseimad

BNS
Copy
Sanna Marin
Sanna Marin Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO/AFP/Scanpix

Soome peaministri Sotsiaaldemokraatlik Partei (SDP) on endiselt riigi populaarseim, kuid toetuse kasv on aeglustunud, ilmnes kolmapäeval Helsingin Sanomates avaldatud arvamusuuringust.

Kui parlamendivalimised peetaks praegu, hääletaks SDP poolt 21,9 protsenti vastanuist. Kuu varem oli vastav arv HSi küsitluses 22,1 protsenti. Enne juunit oli SDP reiting jaanuarist alates jõuliselt tõusnud, ütles uuringujuht Sakari Nurmela. 

Valitsusse kuuluva Keskerakonna juhi Katri Kulmuni lahkumine ministrikohalt vähemalt esialgu toetusnumbrites ei peegeldu ühes ega teises suunas. Erakonda toetas nüüd 12,4 protsenti vastanuist, samas kui aprillis oli see näitaja 12,3. 

Kantar TNSi küsitlusele vastas umbes 2140 soomlast. Uuringu veamarginaal on suurmate erakondade puhul 2,1 protsendipunkti. 

Opositsiooniliste Põlissoomlaste ja Koonderakonna (Kokoomus) toetus on võrdsustumas. Põlissoomlaste reiting langes veel 0,5 protsendi võrra, samas kui Koonderakonna oma kasvas 0,4 protsendi võrra. 

Riigi populaarsuselt teist parteid Põlissoomlasi hääletaks praeguse seisuga 17,6 ja Koonderakonda 17,4 protsenti valijaist. 

Rohelisi toetab hetkel 10,8, Vasakliitu 7,4, Rootsi Rahvaparteid 4,4, kristlikke demokraate 4,4 ja liikumist Nüüd 1,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles