VIDEO ⟩ Putiniga kohtumiseks tuleb läbida desotunnel (1)

Postimees
Copy
Putini kaitseks kasutatav desokamber.
Putini kaitseks kasutatav desokamber. Foto: Kuvatõmmis Videost/Twitter

Kasutusele on võetud äärmuslikud meetmed, et kaitsta Venemaa presidenti Vladimir Putinit koroonaviiruse eest. Nimelt peab iga tema Moskva lähedal asuvasse residentsi sisenev inimene läbima nn desotunneli.

Venemaa firma Mizosafe toodetud tunnel on paigaldatud presidendi Novo-Ogarjovo residentsi, kus ta võtab vastu külalisi, teatas RIA Novosti. Lisaks avaldas riiklik kanal demonstratsioonivideo, kust näeb, kuidas tunneli läbijale pihustatakse ülalt ja külgedelt peale desovahendit.

Aprillis ütles Putini pressiesindaja Dmitri Peskov, et kõik Putiniga isiklikult kohtuvad inimesed peavad andma koroonaviiruse proovi. Kuu aega hiljem haigestus aga ka Peskov ise.

Venemaa valitsuses on olnud mitu koroonajuhtumit. Nakatumise tõttu oli üle kahe nädala töölt eemal peaminister Mihhail Mišustin, veel haigestusid kultuuriminister Olga Ljubimova, ehitus- ja elamumajanduse ning kommunaalteenuste ministeeriumi juht Vladimir Jakušev ning haridus- ja teadusminister Valeri Falkov.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Aleksei Nikolski/TASS/Scanpix

Venemaal on seni tuvastatud üle 500 000 nakatumise. Selle arvuga ollakse maailmas kolmandal kohal, rohkem on nakatunuid avastatud vaid USAs ja Brasiilias. Venemaa väidab aga, et riigis on ette tulnud vaid 7000 koroonasurma, kuigi kriitikud kahtlevad tõsiselt võimude esitatud ametlikes andmetes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles