Saksa prokurör: Madeleine McCanni surmast on konkreetseid tõendeid

Copy
Braunschweigi prokuröri Hans Christian Woltersi pressikonverents.
Braunschweigi prokuröri Hans Christian Woltersi pressikonverents. Foto: Martin Meissner/AP

Saksa võimudel on konkreetseid tõendeid, et kaduma läinud Briti tüdruk Madeleine McCann on surnud, ütles täna Braunschweigi prokurör Hans Christian Wolters.

«Need on konkreetsed tõendid, faktid, mitte enam vihjed,» ütles Wolters ja lisas, et ei saa täpsemat informatsiooni veel avaldada.

«Meil ei ole Madeleine'i surmast kohtuekspertiisi tõendeid, nagu näiteks surnukeha,» lisas ta.

Tollal kolmeaastane McCann jäi 3. mail 2007 Portugali Algarve kuurordis kadunuks, kui tema vanemad sõpradega õhtust sõid. Kõik jõupingutused last leida ebaõnnestusid.

Juuni algul kerkis lootus, et müsteerium võib leida lahenduse, kui politsei teatas, et uurib mõrvas kahtlustatuna 43-aastast Saksa kodanikku Christian B.-d.

Kahtlustalusel on varasem ajalugu seksuaalkuritegudega, nende seas laste väärkohtlemine ja vägistamine.

Prokurörid on öelnud, et lähtutakse eeldusest, et Madeleine on surnud, ehkki Briti võimud käsitlevad juhtumit endiselt kadumisena.

Woltersi sõnul on Saksa võimud tüdruku perele kirjutanud, kuid kirja sisu ta ei avaldanud.

Ta kinnitas ka, et Christian B. on taotlenud ennetähtaegset vabastamist Kieli vanglast, kus ta kannab karistust uimastikaubanduse eest.

Kahtlustalust aga ei vabastata tulenevalt vahistamismäärusest, mis puudutab ühe vanema naise vägistamist Portugalis, ütles Wolters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles