USA kehtestas Assadile ja tema naisele eraldi sanktsioonid

Copy
USA välisminister Mike Pompeo
USA välisminister Mike Pompeo Foto: Al Drago via www.imago-images.de/imago images/MediaPunch

USA jõustas nõndanimetatud Caesari seaduse ehk Süüria tsiviilelanikkonna akti (CAESAR Syria Civilian Protection Act), uued Süüria-vastased sanktsioonid, ütles kolmapäeval välisminister Mike Pompeo.

«Täna jõustusid Caesari seaduse sanktsioonid täielikult. Igaüht, kes teeb tegemist Assadi režiimiga ja sõltumatult sellest, kus ta maailmas asub, ähvardavad reisimiskeeld ja rahalised sanktsioonid,» seisis ministri avalduses.

Sanktsiooninimekirjas on 39 muu isiku ja struktuuri seas Süüria president Bashar al-Assad ja tema abikaasa Asme, pesidendi õde Bushra al-Assad, vend, 4. tankidiviisi komandör Maher al-Assad, tema diviisi võitlejad ja komandörid Hassan Ali  Bilal ja Samer Dana, aga samuti Iraani Afganistani pagulaste ühendus Liwa Fatemiyoun, mis osaleb Süüria kodusõjas valitsuse poolel.

Pompeo märkis, et sanktsioonid märgivad pikaajalise majandusliku ja poliitilise surve algust eesmärgiga «hävitada sõja jätkamiseks ning Süüria rahva vastu kuritegude sooritamiseks kasutatavad Assadi sissetulekud ja toetus.»

«Me jätkame seda kampaaniat lähinädalatel ja -kuudel isikute ja ettevõtete suhtes, kes toetavad Assadi režiimi ja takistavad tüli rahumeelset, poliitilist lahendamist,» märgiti avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles