USA: kuue Venezuelas kinnipeetud Citgo töötaja elu on ohus

BNS
Copy
Citgo tehas
Citgo tehas Foto: SCOTT OLSON/AFP

Kuue Venezuelas kinnipeetud USA-ga seotud naftatöösturi elu on haiguse tõttu ohus, teatasid Ühendriigid kolmapäeval, nende vabastamist nõudes.

Kuus endist Citgo tippjuhti, kellest viiel on USA-Venezuela topeltkodakondsus ja üks on USA resident, vahistati 2017. aasta novembris ja neid süüdistatakse muuhulgas rahapesus.

USA pantvangi küsimuste saadik Roger Carstens ütles, et Ühendriigid on nende tervise pärast sügavalt mures.

«Kõigi kuue elu on nüüd ohus, mitmel neist on COVID-19 sarnased sümptomid ja teised tõsised terviserikked,» kirjutas Carstens Twitteris.

«Teeme üleskutse nad otsekohe vabastada ja anda neile otsekohe arstiabi, mida nad vajavad,» lisas ta.

Venezuela välisminister Jorge Arreaza vastas Twitteris videoga, kus üks kinnipeetutest ütleb, et ametivõimud peavad nende õigustest kinni.

«Ühendriigid proovivad õigustada oma agressiooni valedega kuue «endise Citgo» venetsueellase kohta, kelle üle Venezuela kohtusüsteem õigust mõistab,» ütles Arreaza.

Niinimetatud Citgo kuuik eitab süüdistusi ja nende toetajate sõnul on riigi kohtusüsteem president Nicolás Maduro käpa all.

Citgo on Venezuela riikliku naftafirma PDVSA USA tütarfirma.

USA välisminister Mike Pompeo ärgitas Madurot firma töötajaid vabastama juba märtsis, öeldes, et nende süü kohta pole ühtegi tõendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles