McCanni juhtumi kahtlusaluse kohta ujub pinnale järjest häirivamaid üksikasju

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Madeleine McCanni pilt Portugalis 2007. aastal.
Madeleine McCanni pilt Portugalis 2007. aastal. Foto: HUGO CORREIA/REUTERS/Scanpix

13 aastat tagasi Portugalis kadunuks jäänud Madeleine McCanni juhtumit uurivate Saksa võimude andmeil on tüdruk surnud. «Need on konkreetsed tõendid, faktid, mitte enam vihjed,» ütles uurimist juhtiv Braunschweigi prokurör Hans Christian Wolters.

Saksa võimud on tüdruku surmas sedavõrd kindlad, et Wolters saatis kirja ka tüdruku vanematele Kate ja Gerry McCannile, milles teavitas neid Madeleine’i surmast. Samas ei avaldanud ta täpsemaid tõendeid, kuna see võiks uurimist kahjustada. Kirjaga seoses tekkis mõningane segadus, kuna tüdruku vanemad ütlesid sel nädalal meedias, et ei ole sakslastelt saanud kinnitust oma tütre surma kohta.

Seni pole McCanni surnukeha veel leitud. Portugali ajakirjanduse teatel kavatsevad aga võimud läbi otsida McCanni kadumises kahtlustatava Christian Brückneri poolt kunagi Praia da Luzi piirkonnas üüritud maja läheduses asuvad kaevud, kust loodetakse leida tüdruku säilmed.

Juuni alguses McCanni juhtumi peamise kahtlusalusena nimetatud sakslasest pedofiili Brücknerit seostatakse ka teiste laste salapärase kadumisega ja uurimine on maniaki kohta paljastanud mitmeid häirivaid üksikasju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles