Senaator Klobuchar ärgitab valima asepresidendikandidaadiks mustanahalist naist (1)

Copy
Senaator Amy Klobuchar.
Senaator Amy Klobuchar. Foto: SIPA/Scanpix

USA senaator Amy Klobuchar taandas end eile Joe Bideni võimalike asepresidendikandidaatide seast, öeldes, et demokraatide nominent peaks valima selleks mustanahalise naise.

Klobuchar püüdis ka ise demokraatide nominatsiooni. Riiki haaranud meeleavaldused seoses mustanahalise mehe jõhkra tapmisega politseiniku poolt Klobuchari koduosariigis Minnesotas aitasid senaatori sõnul aga tal mõista vajadust suurema mitmekesisuse järele presidendivalimistel. 

«Pärast seda, mida olen näinud oma koduosariigis, mida olen näinud kogu riigis – see on ajalooline hetk ja Ameerika peab sellest kinni haarama,» ütles Klobuchar telekanalile  MSNBC.

«Ma arvan, et on õige hetk anda see võimalus värvilisele naisele.»

60-aastase seadusandja ja Bideni leeri tsentristi sõnul oli ta kolmapäeval endisele asepresidendile helistanud ja öelnud, et mustanahalise naise valimine oma kaaslaseks valimistel «aitaks seda riiki tervendada».

Biden kiitis Twitteri postituses «Amy südikust ja meelekindlust».

«Sa tead, kuidas asjad tehtud saab. Sinu abiga alistame Donald Trumpi,» märkis Biden, kes on lubanud valida oma asepresidendikandidaadiks naise. 

Klobuchari on sageli mainitud, sest ta saaks aidata Bidenit kesklääne osariikides, mis võib osutuda novembrikuistel valimistel otsustavaks.

Kuid rassismivastaste meeleavalduste hoogustudes on kasvanud ka afroameerika naiste väljavaated asepresidendi positsioonile.

Suurimad soosikud oleks selles kontekstis senaator Kamala Harris, kongresmen Val Demings ja Obama-aegne riikliku julgeoleku nõunik Susan Rice. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles