Prantsuse filmivõtetel võib jälle suudelda

Postimees
Copy
Prantsusmaa filminäitlejad võivad pandeemia järel võtetel taas suudelda.
Prantsusmaa filminäitlejad võivad pandeemia järel võtetel taas suudelda. Foto: Rights Managed/Ronald Grant / Mary Evans / LA P/Scanpix

Prantsusmaa filmivõtetel võivad näitlejad taas meelalt suudlusi vahetada, teatas kultuuriminister Franck Riester täna. 

Mininister kinnitas, et suudlemine on taasalanud nendel filmivõtetel, kus näitlejaid on enne romantilist stseeni koroonaviiruse suhtes testitud, vahendas AFP.

Prantsuse raadioga rääkinud minister ütles, et filmivõtted Euroopa suurima filmitööstusega riigis algasid juba varem sel kuul, ent iga filmi jaoks niivõrd oluliste suudlusstseenide filmimisega oodati veidi kauem.

Seejuures kinnitas minister, et pandeemia pole suutnud Prantsusmaal romantikale surmahoopi anda.

«Ei, suudlemisega ei ole lõpp,» ütles minister, kui tema käest küsiti, kas pandeemia ja sotsiaalse vahemaa hoidmise nõue ähvardavad armustseenid kinolinalt täielikult kaotada. 

Prantsusmaa kinod taasavatakse pärast kolme kuud kinniolekut uuesti esmaspäeval, ent seal jäävad kehtima karmid vahemaa hoidmise reeglid ja kinosaalides võib välja müüa maksimaalselt pooled istekohad.

Kui mure suudlusstseenidega on lahendatud, siis ootab kultuuriministrit veel suur väljakutse seoses Prantsusmaa ööklubidega, mis jäävad endiselt suletuks ja praegu ei osata isegi ennustada, millal nende uksed taas avaneda võivad.

Riester ütles sel nädalal, et kavatseb öise meelelahutuse pakkujate esindajatega kohtuda ja arutada, kuidas leevendada ulatuslikke kaotusi, mida pandeemia ööelu sisustamisega tegelevatele ettevõtetele kaasa tõi.

Samas ei jäta Prantsusmaa sel aastal ära igal aastal 21. juunil suve alguse puhul linnades korraldatavaid tänavapidusid Fête de la Musique. 

Kuigi Pariisis on kõrge nakatunute arvu tõttu paigas endiselt palju piiranguid, lubatakse pühapäeval festivali raames uksed lahti teha kõikidel linna baaridel ja restoranidel. Siiski tuleb asutustel kogu riigis tagada inimeste vahel piisav sotsiaalne vahemaa ja paigutada lauad nõnda, et kliendid ei peaks üksteisega lähestikku istuma.

«Me püüame pakkuda midagi, mis inimesi ergutaks, mis võimaldaks prantslastel laulda, musitseerida, ilma, et liigselt riskitaks,» ütles kultuuriminister Riester uudistekanalile RTL kutsudes rahvast üles mitte kogunema liiga suurtesse gruppidesse.

Prantsusmaal on viiruspuhangu algusest alates tuvastatud 195 272 koroonaviirusesse nakatunut ja registreeritud 29 606 surmajuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles