Koroonaviirus võttis Putini kohtusse andnud ekskuberneri elu (5)

Copy
Tšuvaššia ekskuberner Mihhail Ignatjev.
Tšuvaššia ekskuberner Mihhail Ignatjev. Foto: TASS/Scanpix

Venemaa Tšuvaššia Vabariigi endine kuberner, kes tahtis oma vallandamise tõttu president Vladimir Putini vastu kohtusse minna, suri koroonaviiruse tüsistuste tagajärjel, teatasid reedel võimud.

Putin vallandas Mihhail Ignatjevi kuberneri ametikohalt veebruaris, tuues põhjuseks usalduse kaotamise pärast mitut skandaali. Ignatjev oli kuberner olnud kümme aastat.

Mais esitas ekskuberner Vene ülemkohtule hagi, millega tahtis ametist vabastamise vaidlustada. Venemaa rangelt kontrollitud poliitilises süsteemis oli tegemist erakordselt ebatavalise käiguga.

Mai lõpus toimetati ta aga pärast koroonaviirusse nakatumist kahepoolse kopsupõletikuga haiglasse.

Kohalike võimude teatel suri Ignatjev neljapäeval Peterburis. Tema matuste korraldamiseks on loodud valitsuskomisjon, lisasid võimud.

«See on kurb sündmus,» ütles kuberneri kohusetäitja Oleg Nikolajev.

Ignatjevi karjääri kubernerina saatsid mitmed skandaalid. Ignatjev lasti lahti pärast seda, kui avalikkuse ette jõudis video, kus ta sundis avalikul tseremoonial tuletõrjujat autovõtmete saamiseks sitsima. Juhtum vallandas laialdase kriitika, kuid kuberner ise väitis, et tegi vana tuttavaga nalja.

Jaanuaris ähvardas Ignatjev ajakirjanikku, kes julges kiita elu Lääne-Euroopas. Hiljem palus ta oma sõnade pärast vabandust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles