Ametnik: Türgi õhurünnakutes Põhja-Iraagis on hukkunud 5 tsiviilisikut (1)

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: MAHMUD TURKIA/AFP/Scanpix Baltics

Türgi õhurünnakutes Põhja-Iraagi autonoomses kurdide regioonis hukkus veel kolm tsiviilisikut, teatas reedel kohalik ametnik.

Dohuki provintsis asuva Chiladzi linnapea Ouarchine Mayi ütles uudisteagentuurile AFP, et tsiviilelanikud tapeti reedel õhurünnakus nende autode pihta. Dohuki provints piirneb Türgi ja Süüriaga.

Türgi käivitas kolmapäeval piiriülese operatsiooni Iraagi põhjaosa mägipiirkonnas, kus asuvad mässulise sissirühmituse Kurdistani Töölispartei (PKK) tagalabaasid. 

Kokku on kolmapäeval alanud Türgi sõjaoperatsioonis hukkunud teadete järgi viis tsiviilisikut.

Kohaliku ametniku Serbast Sabri sõnul leiti neljanda tsiviilisiku surnukeha kaks päeva pärast seda, kui ta kadunuks jäi. Samuti hukkus neljapäeva hommikul Türgi õhurünnakus Bradostis üks lambakarjus, ütles teine kohalik ametnik Ihsan Chalabi. 

Türgi on korraldanud varem õhurünnakuid regioonis asuvate PKK baaside vastu, kuid eriväelaste saabumine helikopteritega on viinud mitmete perekondade kodust põgenemiseni, ütlevad aktivistid. 

PKK ega Türgi pole võimalikest hukkunutest oma leerides teatanud. 

Iraagi välisministeerium kutsus Türgi suursaadiku seoses operatsiooniga kaks korda arupärimisele ja nõudis Türgilt eriväelaste riigist väljumist ja õhurünnakute peatamist. 

Suursaadik Fatih Yildiz on aga korranud, et kui Iraak ei astu samme kurdimässuliste vastu, siis teeb seda Türgi, hoolimata sellest, kus PKK baseerub.  

Iraagi Kurdistani kohalik omavalitsus peab PKK-d rivaaliks, kuid sel pole õnnestunud PKK-d oma mägitugipunktidest tõrjuda. Samas on kurdid lubanud oma autonoomsel territooriumil viimase 25 aasta jooksul tegutseda umbes kümnel Türgi sõjaväebaasil. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles