KCNA: Põhja-Korea valmistub Lõuna-Korea vastaseks lendlehekampaaniaks

Copy
Põhja-Korea valitsuse poolt 20. juunil 2020 jagatud foto väidetavast lendlehtede ettevalmistamisest Lõuna-Koreasse saatmiseks.
Põhja-Korea valitsuse poolt 20. juunil 2020 jagatud foto väidetavast lendlehtede ettevalmistamisest Lõuna-Koreasse saatmiseks. Foto: AP/Scanpix

Põhja-Korea valmistub läkitama lendlehti Lõuna-Koreasse, teatas Põhja riigimeedia laupäeval.

Kahe Korea suhted on muutnud viimastel nädalatel väga pingeliseks. Pyongyang on süüdistanud korduvalt Souli lendlehekampaanias, mille taga on Põhja-Korea ülejooksikud, kes lennutavad õhupallidega riigivastaseid sõnumeid üle piiri oma endisele kodumaale.

Põhja-Korea lasi surve tugevdamiseks teisipäeval õhku oma territooriumil asuva kontaktbüroo, mis sümboliseeris kahe riigi vaheliste suhete soojenemist, ning ähvardas päev pärast seda tugevdada sõjalist kohalolekut demilitariseeritud tsoonis ja selle ümber.

Nüüd teatas Pyongyang omapoolseks lendlehekampaaniaks valmistumisest.

«Vihased» põhjakorealased «teevad ettevalmistusi ulatuslikuks lendlehtede levitamiseks» Lõuna-Koreas, teatas riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Igale teole tuleb anda õige vastus ja alles omal nahal tunda saades kogevad nad, kui solvav see on.»

Ajalehes Rodong Sinmun avaldatud fotode hulgas on üks, mis kujutab Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-in pildiga lendlehte, millele on visatud hunnik suitsukonisid ja tuhka.

Ühel lendlehtedest on kujutatud tassist rüüpavat Mooni ja pildi all on kiri: «Ta pistis kõik selle nahka, ka Põhja- ja Lõuna-Korea kokkuleppe.»

Pyongyangi ärritavad lõunast saabuvad lendlehed, millel kritiseeritakse Põhja-Korea liidrit inimõigusrikkumiste ja tuumaambitsioonide pärast.

Moonile, kes on pikalt toetanud suhete hoidmist Põhja-Koreaga, on heidetud ette liiga leplikku hoiakut naaberriigi suhtes. 

Esmaspäeval pidas Moon kõne, milles kutsus üles kahe Korea vahelisele dialoogile ning rõhutas rahu tähtsust poolsaarel.

Kuid Põhja-Korea juhi mõjuvõimas õde Kim Yo-jong nimetas kõnet «jälestusväärseks» ning «häbematuks ja nahaalseks», lisades, et Moon «tundub olevat hull, ehkki pealtnäha paistab normaalne».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles