Briti rannavalve pidas töötajate väärkohtlemise tõttu kinni viis kruiisilaeva

Copy
Inglismaa rannikule koroonaviiruse tõttu lõksu jäänud kruiisilaevad. Foto on illustreeriv.
Inglismaa rannikule koroonaviiruse tõttu lõksu jäänud kruiisilaevad. Foto on illustreeriv. Foto: PA / Scanpix

Briti rannavalve teatel peeti kinni viis kruiisilaeva, sest ollakse mures meeskonnaliikmete heaolu pärast, kellest mõned on olnud laeva pardal juba üle aasta

Merenduse ja rannavalve ameti teatel leiti laevu inspekteerides «hulga tähtaja ületanud ja kehtetuid meremehe töölepinguid, palkade maksmine hilines ning meeskonnaliikmeid, kes olid olnud pardal üle 12 kuu».

Laevadel töötab umbes 1500 inimest. Briti meedia vahendab, et osa laevadele lõksu jäänud töölistest on alustanud ka näljastreiki.

Leitud alustest neli, Astoria, Astor, Columbus ja Vasco da Gama on ankrus Londonist idas asuval Tilbury kail. Viies laev, Marco Polo, on ankrus Avonmouthis, Inglismaa edelaosas. Kõik viis laeva kuuluvad ettevõttele Global Cruise Lines Ltd., mille peakorter asub Kreekas.

Rannavalve teatel hoitakse laevu kohapeal seni kuni töövaidlused on lahendatud.

Kruiisilaevad lõpetasid seilamise märtsi keskpaigas peale mitmeid merel toimunud koroonaviiruse puhanguid ning tuhanded meresõitjad on olnud kaldal kinni.

India meremeeste ametühing kirjutas möödunud nädalal kirja India valitsusele, paludes abi Astoria pardal olevatele India meremeestele, kes on «võõrastes vetes kinni».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles