USA Seattle'i protestialal hukkus tulistamises inimene

Copy
Foto protestist, 19.06.
Foto protestist, 19.06. Foto: LINDSEY WASSON/REUTERS/Scanpix Baltics

USA-s Seattle'i linnas hukkus Capitol Hilli protestialal (CHOP) tulevahetuses üks inimene ja veel üks sai raskelt vigastada, teatasid võimud laupäeval.

Tulistamine leidis aset umbes kell kolm öösel, teatas kohalik politsei Twitteris.

Seattle'i politseiametnik Lauren Truscott ütles ajalehele The Seattle Times, et ta ei tea, kas politsei on kedagi kinni pidanud või mis asjaoludel tulistamine aset leidis.

Uurijate sõnul vaadatakse üle avalikult kättesaadavat videomaterjali ja kehakaamera salvestisi ning täpsemat infot toimunu kohta jagatakse hiljem.

Kaks kuulihaavadega meesterahvast saabusid umbes kell kolm öösel erasõidukiga Harborview haiglasse, ütles haigla pressiesindaja Susan Gregg. Üks neist suri ja teine on intensiivravil.

Meeleavaldajad hõivasid Seattle'i Capitol Hilli rajoonis mitu kvartalit osana protestist, mis puhkes pärast George Floydi tapmist Minneapolise politsei poolt.

Politsei taandus piirkonnast pärast kokkupõrkeid meeleavaldajatega, kes neid asjadega loopides minema peletasid. Linnaametnike sõnul hoitakse protestijatega, kes on lubanud protestitsoonis rahu ise valvata, kontakti.

Protestiala, varem tuntud kui Capitol Hilli Autonoomne Tsoon (CHAZ), on põhjustanud meelehärmi president Donald Trumpile, kes on ähvardanud sinna peale saata sõjaväe.

Seattle'i linnapea Jenny Durkan ja kuberner Jay Inslee on presidendi ähvarduse hukka mõistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles