Trump korraldas esimese kampaaniaürituse alates koroonapandeemia puhkemisest

Copy
President Donald Trump esinemas laupäeval Oklahoma osariigis Tulsas oma esimesel tagasivalimiskampaania üritusel alates märtsi algusest.
President Donald Trump esinemas laupäeval Oklahoma osariigis Tulsas oma esimesel tagasivalimiskampaania üritusel alates märtsi algusest. Foto: AP / Scanpix

USA president Donald Trump tunnustas laupäeval oma toetajaid, kes tulid tema esimesele tagasivalimiskampaania üritusele alates koroonapandeemia puhkemisest kolm kuud tagasi.

«Te olete sõdalased,» ütles Trump Oklahoma osariigis Tulsas tuhandetele toetajatele.

«Vaikne enamus on tugevam kui kunagi varem,» sõnas ta ja lubas, et viie kuu pärast novembris «võidame »Unise« Joe Bideni».

Tagasivalimiskampaania üritus korraldati keskuses, mis mahutab üle 19 000 inimese, kuid paljud istekohad olid tühjad.

Trump süüdistas selles meediat, mis olevat kutsunud inimesi mitte minema. Samuti väitis ta, et keskuse ees olevat olnud protestijad, kes «tegid halbu asju». Väike rahvahulk aga avaldas rahumeelselt meelt.

Vahetult enne ürituse algust teatas meedia kuue Tulsa kampaaniatöötaja nakatumisest uude koroonaviirusesse. Anonüümsust palunud Valga Maja ja kampaaniaametnike sõnul oli Trump nahutanud oma abisid, et meedia sellest enne kampaaniaüritust teatada jõudis.

Eelmine Trumpi kampaaniaüritus toimus 2. märtsil. Siis oli töötuse määr 3,5 protsenti ja USA-s kinnitust leidnud koroonanakkuste arv 91. Praegu on töötuse määr tõusnud 13,3 protsendini ja riigis on haigestunud viirusesse umbes 2,2 miljonit inimest. COVID-19 surmade arv ületab 119 000 piiri.

Üle riigi on puhkenud protestid politsei vägivalla ja rassismi vastu, selle vallandas George Floydi surm kinnivõtmisel Minneapolises.

President Trump on vihane, et arvamusuuringud näitavad tema allajäämist demokraatide kandidaadile, endisele asepresidendile Joe Bidenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles