Saksamaal ründasid karantiini pandud korrusmaja elanikud politseinikke

Copy
Elamu Göttingenis, kus tuvastati 102 nakatunut.
Elamu Göttingenis, kus tuvastati 102 nakatunut. Foto: Jelinek, Hubert via www.imago-images.de/imago images/Hubert Jelinek/Scanpix Baltics

Saksamaal Göttingeni linnas sai mitu politseinikku vigastada kähmluses koroonaviiruse puhangu tõttu karantiini pandud korrusmaja elanikega, teatasid pühapäeval võimud. 

Vägivald puhkes laupäeval, kui rühm elanikke üritas maja ümber paigutatud metalltarast läbi murda. Kõrghoones elab ühtekokku 700 inimest. 

Osa rahuolematuist loopis politseinikke kivide, pudelite ja puukaigastega, lausus linna politseiülem Uwe Lührig. 

Elanikud pandi karantiini neljapäeval, kui kahel neist tuvastati COVID-19 nakkus. Reedeks oli positiivse proovi andnud 120 inimest. 

Göttingen on üks mitmest puhangukoldest, mis on Saksamaal ilmnenud pärast seda kui piiranguid mais leevendati. Suurim neist Nordrhein Westfaleni liidumaal Gütersloh' kreisis asuvas tapamajas. 

Ettevõtte 7000 töötajast andsid positiivse testi üle 1300 ning liidumaa peaminister Armin Laschet lausus pühapäeval, et ta ei saa välistada täielikku karantiini. 

Paljud viirusepuhangud mitte üksnes Saksamaa, aga ka Prantsusmaa tapamajades on toonud ilmsiks töötajate kasinad elu- ja töötingimused. Paljud neist on tulnud Rumeeniast või Bulgaariast. 

Saksa valitsus keelas mais alltöövõtjate kasutamise lihatööstuses, ohjeldamaks firmade vastuolulist tava kasutada vahemehi, et tuua endale välismaalt töötajaid, kes on rikkumistele altimad. 

Kuigi Saksamaa on pandeemiaga paremini toime tulnud kui paljud selle Euroopa naabrid, on tapamajade haiguspuhang andnud hoobi selle katsetele Euroopa suurim majandus taaskäivitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles