Macroni sõnul näitab Prantsuse ja Türgi vastasseis NATO ajusurma (3)

Copy
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: Christophe Petit Tesson/AP

Prantsusmaa president Emmanuel Macron avaldas esmaspäeval arvamust, et Prantsuse ja Türgi vastasseis kodusõjast räsitud Liibüa rannikuvetes näitab kõige paremini NATO ajusurma.

«Ma viitan oma eelmise aasta lõpus tehtud avaldustele NATO ajusurma kohta. Pean seda oma sõnade üheks parimaks kinnituseks, et meil on vastasseis kahe NATO liikme vahel,» märkis Macron.

Macroni sõnul mängib Türgi Liibüas väga ohtlikku mängu.

«Ma usun, et Türgi mängib Liibüas väga ohtlikku mängu, mis on vastuolus kõigi selle aasta alguses Berliini konverentsil võetud kohustustega rahu leidmise eesmärgil,» ütles ta pärast Tuneesia presidendi Kais Saiediga kohtumist.

«NATO uurib intsidenti Vahemerel, kus Prantsusmaa väitel käitusid Türgi sõjalaevad ühe Prantsuse aluse suhtes väga agressiivselt,» ütles möödunud nädalal alliansi peasekretär Jens Stoltenberg.

Prantsuse võimuesindajate kirjeldusel kasutasid türklaste laevad kolmel korral muu hulgas radarsihtimist, mis viitas võimalikule raketirünnakule. Prantsuse meremehed kontrollisid parasjagu üht kaubalaeva, mida kahtlustati relvatranspordis Liibüasse, mis on ÜRO embargo kohaselt keelatud tegevus.

«NATO uurib juhtunut põhjalikult, et asjasse selgust tuua,» lubas Stoltenberg.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles