Venezuela president väljendas valmisolekut Trumpiga kohtumiseks

Copy
President Nicolas Maduro.
President Nicolas Maduro. Foto: MIRAFLORES PALACE/via REUTERS

Venezuela president Nicolas Maduro väljendas esmaspäeval valmisolekut kohtumiseks USA riigipea Donald Trumpiga.

Trump oli enne seda teatanud, et avatud kohtumisele sotsialistist riigijuhiga, et arutada temaga kujunenud olukorda.

«Kui aeg saabub, siis ma olen valmis president Trumpiga lugupidavalt rääkima,» ütles Maduro riiklikule uudisteagentuurile AVN.

Trump ütles usutluses uudisteportaalile Axios, et ta oleks valmis kaaluma kohtumist Venezuela presidendi Maduroga ning andis mõista, et tal puudub täielik usk riigi opositsioonijuhti Juan Guaidosse. 

Venezuelas käib võimuvõitlus alates 2019. aasta jaanuarist, kui Guaido kuulutas end presidendi kohusetäitjaks eesmärgiga kukutada Maduro, kes alustas teist ametiaega pärast valimisi, mida rahvusvaheline üldsus ei tunnustanud ja mida opositsioon boikottis. Ligi 60 riiki, teiste seas USA, tunnustasid Guaidod, kuid Hiina ja Venemaa jätkasid Maduro toetamist.

Pingetest hoolimata ütles Trump intervjuus, et on kohtumisele avatud. 

«Võib-olla ma mõtleksin selle peale. Maduro tahaks kohtuda. Ma ei ole kunagi kohtumiste vastu,» ütles Trump. «Kohtumistest on väga vähe kaotada. Kuid hetkel olen neist ära öelnud.»

Kuigi USA valitsus on pidevalt opositsioonijuhti toetanud, teatas Axios, et Trump «andis intervjuus mõista, et tal puudub Guaido vastu täielik usaldus». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles