Miami venekeelne kogukond avaldas toetust USA politseile (3)

Copy
Politseinikud Washingtonis meeleavaldust jälgimas.
Politseinikud Washingtonis meeleavaldust jälgimas. Foto: AFP / Scanpix

Sajad Miami venekeelsed elanikud allkirjastasid petitsiooni USA presidendile Donald Trumpile, kutsudes ära hoidma politseijõudude nõrgenemist ning kaitsma kodanikke vägivaldsete meeleavaldajate eest.

«Meie, venekeelne vähemus, ei ole nõus politsei diskrediteerimisega ning oleme vastu meetmetele, mis seavad ohtu meie õiguskorra. Ühe politseiniku teod ei tohi ohtu seada kogu riigi julgeolekut,» öeldakse petitsioonis.

Dokument kutsub astuma vastu politsei rahastamise ja isikkooseisu vähendamisele ning kaitsma ameeriklasi röövimiste, rüüstamiste ja vägivalla eest.

«Me austame meie politseinike rasket tööd ja tahame neid tänada!» öeldakse petitsioonis.

Üleskutse autor, endine Moskva patriarhaadi töötaja Anastassia Gorškova, kes praegu elab USA-s, ütles, et petitsioon postitati internetti esmaspäeval ning sestpeale on selle allkirjastanud 800 inimest ja see arv pidevalt kasvab.

USA-d haarasid rassismi ja politseivägivalla vastased meeleavaldused pärast 25. maid, kui Minneapolise linnas hukkus kinnipidamise käigus 46-aastane mustanahaline mees George Floyd.

Ta suri pärast seda, kui valgenahaline politseinik oli surunud põlvega tema kaelale ligi üheksa minutit, hoolimata sellest, et Floyd ütles, et ei saa hingata. 

Meeleavaldused on levinud üle terve USA ja teistesse riikidesse. 

Valdav osa neist on olnud rahumeelsed, osaga on kaasnenud aga rüüstamine ja vägivald.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles