Austraalia saadab Melbourne'i uut koroonapuhangut ohjeldama 1000 sõdurit

BNS
Copy
Melbourne
Melbourne Foto: WILLIAM WEST/AFP

Austraalia sõjavägi teatas neljapäeval, et viib tuhat sõdurit Melbourne'i, et aidata teise laine kartuses riigi ainus märkimisväärne koroonaviiruse kolle kontrolli alla saada.

Victoria osariigis on Covid-19 juhtumite arv pööranud tõusule, möödunud nädalal tuvastati pea 150 uut nakatunut, neist enamik Melbourne'is.

Neljapäeval registreerisid võimud vähemalt 37 uut juhtumit, mis on kõrgeim ööpäevane nakkuste arv alates aprilli keskpaigast. 

Kuigi numbrid näivad maailma näitajatega võrreldes väiksed, on puhang tekitanud muret Austraalias, mis on asunud pärast viiruse leviku edukat ohjeldamist piiranguid leevendama. 

Kaitseminister Linda Reynolds ütles neljapäeval, et 1000 sõdurit viiakse Victoriasse lähipäevil.

Kuni 850 Austraalia kaitseväe liiget aitavad jälgida välismaalt naasvaid reisijaid, keda hoitakse hotellides karantiinis, samas kui ülejäänud 200 pakuvad logistilist ja meditsiinilist tuge Covid-19 testimisrajatistega, lisas ta. 

Sõjaväelased juba mehitavad piire osariikides, mis on väljastpoolt külastajatele suletud, ning pakuvad tuge tervise- ja päästeteenistuste juhtimisel.

Siiski on nii suure sõjaväekontingendi saatmine Austraalia suurde linna pretsedenditu. 

Linnas seatakse üles täiendavaid ajutisi testimiskeskusi ja ostukeskused on asunud paanikaostlemise kartuses kehtestama ostulimiite. 

Nakkused on ilmnenud suurtes pererühmades linna eri piirkondades, karantiiniks kasutatud kasutatud hotellis ja rõivakaupluses.

Victoria osariigi peaminister Daniel Andrews ütles, et 1000 töötajat käivad ukselt uksele, õhutades enim kannatada saanud piirkondade elanikke end testima. Kümne päeva jooksul loodetakse testida kümnes eeslinnas 100 000 inimest.

«Selle testimise eesmärgiks on leida inimesed, kel on viirus. Seejärel panna nad oma kodus karantiini koos asjakohase toetusega,» lausus ta ajakirjanikele.

«Sel moel tahetakse need numbrid stabiliseerida. Need hakkavad algul kasvama, kuid just see ongi strateegia: juhtumid üles leida.»

25 miljoni elanikuga Austraalias on tuvastatud umbes 7500 nakkus- ja 104 surmajuhtumit, mitmeid piirkondi peetakse sisuliselt viirusevabaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles