Pariis pakub koroonateste 1,3 miljonile inimesele

Postimees
Copy
Inimesed Pariisis aega veetmas.
Inimesed Pariisis aega veetmas. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Prantsuse tervishoiuministri Olivier Vérani sõnul on testide eesmärk avastada uinunud Covid-19 rakukesi Pariisi regioonis.

Pariis pakub tasuta Covid-19 teste ligi 1,3 miljonile inimesele 30 linnas. Tervishoiuministeerium saadab laiali kuponge, mida on võimalik testi vastu vahetada. Seda ka juhul, kui inimestel ei ole Covid-19 sümptomeid.

«Eesmärk on tuvastada uinunud rakukesi ehk teisisõnu asümptomaatiliste inimeste nähtamatut kontsentratsiooni,» lausus Véran väljaandele Le Monde. Minister märkis, et tegu on esimese katsetusega, mida võidakse laiendada ka teistele piirkondadele.

Neli Prantsusmaa piirkonda (Ile-de-France, Grand-Est, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Hauts-de-France) moodustavad kokku 74 protsenti intensiivravile saadetud koroonapatsientidest Prantsusmaal.

Prantsusmaa on alustanud koroonaviiruse teise laine kartuses meditsiinitarvikute varumist. Võimud teevad plaane mahutada vajaduse korral intensiivravile kuni 30 000 inimest.

Seni on Prantsusmaal koroonaohvreid üle 30 000 ja haiguse tipu ajal viibis korraga intensiivravil enam kui 7000 inimest. Praegu on intensiivravil koroonapatsientide arv 700 kandis.

Tervishoiuminister märkis, et kuigi viiruse tippaeg oli märtsis-aprillis, ei usu ta, et viirus on jäädavalt seljatatud. «Me peame vältima suuri rahvakogunemisi ja riskikäitumist,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles