Pakistani riigipea sõitis valitsuse ja sõjaväe omavaheliste pingete ajal Dubaisse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani president Asif Ali Zardari
Pakistani president Asif Ali Zardari Foto: SCANPIX

Pakistani president Asif Ali Zardari sõitis üheks päevaks Dubaisse, edastasid Reutersi allikad ja valitseva partei esindaja.

Pakistani valitsuse ja sõjaväe omavahelised suhted on äärmiselt pinevad. Selle põhjuseks on memo, milles Pakistani tsiviilvalitsus palus väidetavalt Ameerika Ühendriikide abi mõjuvõimsa sõjaväe ohjeldamiseks ja riigipöörde ärahoidmiseks.

Tsiviilvalitsuse ja armee vahekord on kõige hullemas madalseisus pärast 1999. aasta riigipööret.

Puhkenud kriis on tekitanud muret stabiilsuse üle Pakistanis, mis on eluliselt tähtis, kuid keeruline liitlane USA jaoks selle püüdlustes võidelda mässulistega ja tuua rahu naaberriiki Afganistani.

Isegi kui sõjaväele meeldiks Zardari lahkumine, peaks see leidma aset konstitutsiooniliste meetmete kaudu ja mitte järjekordse riigipöörde käigus, mis on saatnud riigi 65 aasta pikkust iseseisvusperioodi, rääkisid sõjaväega seotud allikad.

Sõjaväelaste võimuhaaramisest pole siin juttugi, kinnitas ohvitser, kes ei tahtnud oma nime avaldada, kuna tal polnud õigust Reutersile infot jagada.

Zardari ühe assistendi sõnul läks riigipea Dubaisse tervislikku kontrolli ja pärast seda pöördub president Pakistani tagasi.

Pakistani Rahvapartei (PPP) ühe liikme sõnul sõitis president Dubaisse pulma. Zardaril on seal ka oma elamine, mis on tema laste elukohaks.

Kummagi viimase väite kohta pole ametlikku kinnitust tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles