USA politsei lahendas 1982. aastal röövitud pisitüdruku jälgi mõrva

Copy
Maisipõld.
Maisipõld. Foto: Caro / Bastian / Scanpix

USA Ohio osariigi Columbuse politsei sulges reedel tänu uuele geneetilisele analüüsitehnikale ligi neli aastakümmet lahendamata juhtumi, milles kaheksa-aastane tüdruk rööviti, vägistati ja seejärel tapeti.

Aastaid otsis politsei vihjeid, mis aitaksid selgitada välja Kelly Prosseri surma asjaolud ja tema mõrvari.

Kelly rööviti 20. septembril 1982. aastal, kui tüdruk oli parasjagu koduteel Columbuse linna algkoolist. Tema surnukeha leiti Madisoni maakonna maisipõllult kaks päeva hiljem.

Uurijad alustasid mõne kuu eest koostööd genealoogia ehk sugupuude uurimisega tegeleva firmaga ning andsid neile analüüsida kuriteopaigalt leitud kahtlusaluse DNA-d.

Pärast sugupuu selgeks tegemist kuulas politsei üle perekonnaliikmed ning selgitas välja, et Kelly tappis Harold Warren Jarrell.

Jarrell suri Las Vegases 1996. aastal 67 aasta vanuses.

Jarrell oli süüdi mõistetud sarnases röövimises Columbuses aastal 1977, kuid Prosseri juhtumiga ei sidunud teda toona miski, ütles politsei.

«Rahuldust pakkuv on anda perekonnale teada, mis juhtus nende väikese tüdrukuga, ehkki see ei too teda tagasi,» ütles uurija Dana Croom politseijaoskonna lahendamata juhtumite üksusest.

Geneetilise sugupuu analüüsi ja uurimise tehnikaga on politseil õnnestunud viimastel aastatel lahendada mitu üleriiklikult tuntud juhtumit, muu hulgas ka California osariigi Kuldse osariigi tapjaks nimetatud mõrtsuka juhtum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles