Indias on registreeritud üle poole miljoni koroonaviirusse nakatumise (1)

Copy
Grafiti Mumbais.
Grafiti Mumbais. Foto: Zumapress/Scanpix

Indias on registreeritud üle poole miljoni koroonaviirusse nakatumise, teatas valitsus laupäeval, ööpäevaga lisandus rekordarv 18 500 uut nakkusjuhtu. 

Võimude teatel suri viimase ööpäeva jooksul Covid-19 tõttu 385 inimest, kokku on ohvreid 15 685. 

Ekspertide hinnangul on Indias pandeemia tipuni veel mitu nädalat ning juuli lõpuks võib nakatumiste arv ületada miljoni. 

Koroonaohvri matus.
Koroonaohvri matus. Foto: SIPA/Scanpix

Nakatumine on hakanud eriti levima tihedalt asustatud suurlinnades. Enim nakkusjuhte, ligi 80 000, on tuvastatud pealinnas New Delhis. 

Kohalikud ametiisikud prognoosivad, et nakatumiste arv New Delhis ületab pool miljonit juuli lõpuks. Linnas on juba nüüd hakatud kasutama rongivaguneid patsientide majutamiseks ning võetud haiglate koormuse kergendamiseks kasutusele hotelle ja banketisaale. 

India võime on süüdistatud liiga väheste koroonaviiruse testide tegemises. Nakatunuid on ekspertide hinnangul ametlikult tuvastatust palju rohkem. 

India on nüüd nakkusjuhtude arvult maailmas USA, Brasiilia ja Venemaa järel neljandal kohal. Lähinädalatel on oodata aga hoogsat kasvu. 

«Kui me ei suuda järgida ranget sotsiaalset vahemaad või karantiini oleme varsti olukorras, kus nakatumine üha kasvan,» lausus rahvaterviseekspert Anant Bhan.

«Erinevalt Hiinast, kus pandeemia oli suhteliselt keskendunud Wuhani ja mõne muu linna ümber on Indias levik rohkem hajutatud, mis teeb sellest tervishoiusüsteemile suurema väljakutse.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles